Mw. Mr. Dr. Drs. W.L.J.M. Duijst, arts (Wilma)

CV Wilma Duijst
Wilma Duijst-Heesters werd op 7 juni 1963 geboren in Cromvoirt (gemeente Vught).
In 1981 behaalde zij haar diploma Gymnasium B aan het Maurick College te Vught. Aansluitend studeerde zij Geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, alwaar zij in 1986 haar doctoraal Geneeskunde behaalde en in 1988 haar artsentitel verkreeg. Na haar studie heeft zij twee jaar gewerkt in het Emma kinderziekenhuis/AMC te Amsterdam, een jaar in verpleeghuis het Immendael te Beekbergen en vervolgens tot 2001 als consultatiebureauarts bij Icare. 
In 1995 is zij rechten gaan studeren aan de Open Universiteit Nederland (en de Uni­versiteit van Utrecht). In 2001 studeerde zij af op het onderwerp ´jeugdadvocatuur´. Van september 2001 tot maart 2005 was zij docent strafrecht en gezondheidsrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en verrichtte zij een onderzoek onder begeleiding van prof. mr. Y. Buruma en prof. mr. W.R. Kastelein, waarop zij september 2005 promoveerde. Tevens was zij als docent betrokken bij het onderwijs gezondheidsrecht aan de medische faculteit van de Radboud Universiteit.
Sinds april 2005 was zij als universitair docent gezondheidsrecht verbonden aan de medische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. 
Vanaf januari 2006 is zij universitair docent strafrecht aan de Radboud universiteit. Daarnaast is zij forensisch geneeskundige in de regio IJssel Vecht.

Publicaties W.Duijst:
Klik hier voor de agenda